SSF Stöldskyddsföreningen, TV3s Efterlyst, Loreen och Metro lanserar Agerapriset idag.

20 Februari, 2013

LOREEN DELAR UT AGERAPRISET I SAMARBETE MED EFTERLYST, METRO OCH STÖLDSKYDDSFÖRENINGEN

I kvällens Efterlyst i TV3 21.00 är det premiär för videon till Loreens nya singel ”Heal”. Temat är styrkan att våga agera för sina medmänniskor.

Videon är starten i samarbetet mellan TV3s Efterlyst, Stöldskyddsföreningen, Metro och Loreen som nu lanserar Agerapriset till personer som vågar agera för sina medmänniskor. Förutom äran får pristagaren ta emot 100 000 kronor.

I juryn för Agerapriset sitter Hasse Aro,Loreen, Metros chefredaktör Linus Paulssonoch Stöldskyddsföreningens vd Annika Brändström. Pristagaren tillkännages 27 mars i Efterlyst och allmänheten är välkommen att skicka in sina nomineringar.

Frågan om civilkurage är viktig för Loreen som nu släpper en video till singeln ”Heal” i samarbete med TV3s Efterlyst. Temat i videon är ett djupfryst samhälle fullt av problem som ingen vill kännas vid.

- Varför det här är så viktigt för mig är för att det är konstruktivt. Det här är ett pris som går till människor som engagerar sig och det finns verkligen människor där ute som engagerar sig. Det är viktigt att lägga fokus på det för att balansera upp allt mörker, säger Loreen.

 Alla människor har ett val. Vi kan välja att tänka på oss själva. Eller så vågar vi agera för människorna omkring oss. Aldrig blir detta så tydligt som i historien om medvetslöse Johnny som lämnades att dö av en rånare på t-banespåret. Ombord på tåget som körde över Johnny fanns en annan man, som med risk för sin egen hälsa kröp under tåget för att hjälpa honom. Där låg han och höll Johnny i handen tills räddningspersonalen kom fram.

I vårt samhälle är det en liten minoritet som skadar, rånar och misshandlar. Men det är en minoritet som vi självklart måste agera mot. Med Agerapriset vill Efterlyst, Stöldskyddsföreningen, tidningen Metro och Loreen lyfta fram de människor som har vågat Agera för sina medmänniskor. Priset är på 100 000 kronor och vinnaren avslöjas den 27 mars i Efterlyst på TV3.
 
Vem som helst kan nominera en kandidat som de anser är en värdig vinnare. Nomineringarna kan skickas in till efterlyst@strix.se

 

För ytterligare information:

Wayne Seretis, projektledare press MTG TV:0736-99 23 44

Magnus Ribbeklint, marknadschef  Warner Music: 08-752 26 00

Annika Brändström, vd Stöldskyddsföreningen: 070-981 65 73

Mona Johansson, redaktionschef Metro: 070-748 48 19

 

På Efterlysts hemsida finns mer info:tv3.se/efterlyst

Följ Efterlyst på Twitter:www.twitter.com/efterlystTV3

Se även: www.tv3play.se