Om oss > Medierum

SSF:s medierum

Välkommen till SSF Stöldskyddsföreningens medierum. Här hittar du pressmeddelanden, nyheter, undersökningar och debattartiklar.

Vi hjälper dig som journalist med fakta, statistik och kommentarer kring brott och brottsförebyggande arbete.

Senaste pressmeddelandena från SSF

Stoppa båttjuven – så här gör du
2015-02-26
Båtmotorer och elektronik går snabbt att stjäla och kan lätt avyttras på andrahandsmarknaden, men som båtägare kan du göra en hel del för att försvåra för tjuven.

Så lätt kapas din dator och mobil
2015-02-19
Varje gång du kopplar upp dig på ett öppet nätverk kan du råka ut för ett intrång i din mobil eller dator om du inte är säker på att nätverket är schysst.

Svenskarna bidrar till tjuvarnas marknad
2015-02-12
Svenskarna handlar varor på andrahandsmarknaden som aldrig förr. Men det finns en baksida – här hamnar också stora delar av de värdesaker som stjäls i Sverige – och när man köper dem bidrar man till tjuvarnas marknad.

Kortbedrägerierna ökar igen– så här gör du för att skydda dig
2015-02-04
Antalet bedrägerier som innebär att någon olovligen använder någon annans kortuppgifter för köp har ökat med 25 procent det senaste året. Hur tjuven får tag i uppgifterna varierar och vem som helst kan drabbas av bedrägerierna.

Stoppa ficktjuven – så här gör du
2015-01-29
Antalet fickstölder i Sverige har ökat med hela 33 procent de senaste fem åren. Stölderna genomförs både av ensamma gärningsmän och av ligor. Ficktjuven slår till när du har uppmärksamheten på annat håll och ingen går säker.

Stoppa biltjuven – så här gör du
2015-01-21
Under 2014 anmäldes närmare 14 000 fullbordade eller försök till bilstölder i Sverige enligt preliminära siffror från BRÅ. Till det kommer en avsevärd mängd anmälningar som gäller stölder av bildelar. Många tror att nya bilar har ett tillräckligt skydd, men så är inte fallet. Tjuven kan knepen för att koppla ifrån det elektroniska stöldskyddet.

SSF Stöldskyddsföreningen experter i programserien Stoppa tjuven
2015-01-15
Under 2014 ökade de anmälda bostadsinbrotten med drygt 6 procent i jämförelse med 2013 enligt preliminära siffror som idag presenteras av Brottsförebyggande rådet, BRÅ. Många drabbades också av fickstölder eller stölder kopplade till bil, båt eller cykel. Bedrägerierna har också ökat lavinartat och fler och fler utsätts för ID-kapning, skimning av kreditkort eller andra bedrägerier på nätet.

Idag lanseras filmerna om Grannsamverkan för att minska inbrotten
2014-12-09
Bostadsinbrotten har sedan flera år tillbaka en ökande trend. Efter tre kvartal i år är ökningen 9 procent jämfört med samma period förra året. Nu sätter Samverkan mot brott ökat fokus på att få spridning av konceptet Grannsamverkan i hela landet, en metod som är bevisat effektiv.

Per-Arne Nilsson, tilldelas SSF Stöldskyddsföreningens Förtjänsttecken för sitt arbete med transportsäkerhet
2014-11-24
Den 20 november utdelades SSF Stöldskyddsföreningens Förtjänsttecken i samband med Transportsäkerhetskonferensen.

Klicka hem dina julklappsinköp på ett säkert sätt
2014-11-19
Det är fantastiskt att kunna handla julklapparna på nätet och slippa stress och att stå i långa köer för att betala, men SSF Stöldskyddsföreningen vill varna för nätbedragaren och har listat sex värdefulla tips innan du slutför ditt köp i e-butiken.

Äldre pressmeddelanden

Pressmeddelanden 2014