Normnytt 2015-12-21

Remiss prSSF 1084

SSF Remiss prSSF 1084 utgåva 1 – Norm för märkning av fordon och maskiner– Klassning, krav och provmetoder.

Märkning av fordon och maskiner är ett sätt att förebygga stöld samt underlätta identifiering av stulna objekt. En märkning måste kompletteras med en säker och av behöriga personer åtkomlig databas

Förslaget är framtaget av SSF Stöldskyddsföreningen i samarbete Larmtjänst och representanter från försäkringsbolag genom BFK.

Svarsdatum för remissen är 2016-02-05.

För frågor om remissen, kontakta Håkan Hedlund, hakan.hedlund@stoldskyddsforeningen.se

Engelsk version av SSF 114 tillgänglig

SSF 114 utgåva 2 Regler för Larmöverföringssystem – inbrottslarm finns nu översatt till engelska.
Normen heter:
SSF 114 edition 2, Requirements for Alarm Transmission Systems – Intruder Alarm Systems.

Normen finns fr o m idag att beställa i SSFs butik