Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig, vilket du accepterar om du fortsätter.

Så här registrerar du ett värdeföremål i Stöldskyddsregister?

  1. Välj Stöldskyddsregister i menyraden
  2. Är ni flera i hushållet, registrera alla under Innehavare för att knyta rätt värdeföremål till rätt person.
  3. Klicka på Lägg till ny 
  4. Välj kategori
  5. Fyll i uppgifterna
  6. Spara

När du ska registrera ett värdeföremål, exempelvis en dator, tar du en stöldmärkningsdekal från arket som du fick i ditt startpaket. Dekalens nummer skriver du in i under fältet Stöldmärkningsdekal. Fäst sedan dekalen väl synlig på datorn så att det syns att den är stöldskyddsregistrerad. Detta gäller för alla värdesaker som har ett serie- eller tillverkningsnummer samt cyklar.

Du registrerar följande uppgifter när det gäller föremål:

  • Typ av föremål, t ex kamera, märke och modell
  • Bild på föremålet (upp till fem bilder), ta gärna någon bild på om föremålet har särskilda kännetecken. Efterlyser du föremålet kommer det vara den första bilden som visas.
  • Dekal-,serie och/eller ram-nummer (om du har köpt SSF DNA-märkning är koderna valbara under Referensmärkning och kan kopplas till ägodelar som du märker)

Vissa föremål är det inte lämpligt att sätta dekaler på, som till exempel klockor eller smycken. Dessa registrerar du då utan dekalnummer.

Vid förlust gör du en polisanmälan, vi hjälper dig gärna. Du kan efterlysa förlorade ägodelar och göra dem sökbara för Polisen och du kan öven göra dem synliga för de som inte har tjänsten.