Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Så skyddar du din information på Facebook och Instagram

Har du börjat fundera på vad du egentligen delar med dig av i sociala medier? Här hittar du några grundläggande tips samt information om hur du justerar dina inställningar på Facebook och Instagram.

Att tänka på

  • Skriv inga statusuppdateringar om att du är bortrest, det signalerar för tjuven att hemmet är tomt en tid. Se till att positioneringstjänsten på mobilen är avaktiverad.
  • Se till att logga ut från Facebook, Instagram och andra sociala medier när du inte är aktiv.
  • Använd två-stegs verifiering vid inlogg (som Facebook har börjat med), för att du ska minska risken att bli ID-kapad.

Facebook

Facebook har skapat en specialsajt som kallas "Privacy basics". Där hittar du tydlig och aktuell information om hur du gör dina sekretessinställningar. Du får bland annat lära dig hur du ställer in vem som kan se dina inlägg, hur din profilsida ser ut för olika användare och hur det fungerar med taggning av foton. Informationen finns på svenska.
Du hittar Privacy basics-sajten här: www.facebook.com/about/basics/

Om du är inne  på Facebook så kan du klicka på hänglås-symbolen  för att komma till Privacy basics-sajten:

Instagram

För att justera dina inställningar på Instagram öppnar du Instagram-appen på din smartphone. Gå in på sidan för din profil och klicka på ikonen för inställningar. Under rubriken "Support" klickar du på "Instagrams hjälpcenter" och vidare till "Sekretess och säkerhet". Där finns grundliga instruktioner för hur du ställer in hur din profil och dina bilder visas.

 

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i höst med MärkDNA och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

499 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Nyckelbricka

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina tappade nycklar i höst.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info