Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Frågor och Svar: Webbappen

Om appen SSF Registret

Registrera dina ägodelar och förebygg stöld I den här appen är det meningen att du ska kunna ladda upp och registrera beskrivning och bilder på dina värdeföremål i SSF:s stöldskyddsregister. Att du har dem registrerade gör att de kan kopplas till dig om du blir av med dem. Ett registrerat föremål är heller inte lika attraktivt för tjuven då det kan vara svårare att sälja vidare.

Efterlys och sök efterlyst

Du kan efterlysa det du förlorat i appen, vilket exponerar ditt förlorade objekt för andra app-användare. Polisen har möjlighet att söka i registret och se vad som är efterlyst när de påträffar gods och det ökar dina chanser att få tillbaka det du förlorat. Du kan också se vad andra har efterlyst när du till exempel ska köpa något på andrahandsmarknaden.

Kostnadsfria föremål och uppgradering

Du kan registrera 2 föremål utan kostnad och du kan ändra föremål om du vill. Vill du registrera fler ägodelar måste du uppgradera tjänsten. Det innebär en årskostnad och då kan du registrera upp till 100 föremål. I samband med detta får du också dekaler som du kan sätta på din ytterdörr eller på de föremål som du registrerar för att ytterligare förebygga stöld.

Registrering underlättar skade- och polisanmälan

Att du har dina värdesaker listade i SSF Stöldskyddsregister gör det enklare i kontakterna med polis och försäkringbolag om du drabbas av inbrott eller brand.

Kontakta oss för hjälp vid frågor och hjälp vid förlust Vi hjälper dig med polisanmälan och registerutdrag som underlag för anmälan till försäkringsbolag i händelse av förlust.

Har du frågor om tjänsten så tveka inte att kontakta vår kundservice på 0771- SSF SSF (0771-773 773)

Vanliga frågor

Användarnamn och e-postadress

Om ditt användarnamn inte stämmer överens med din e-postadress kan du logga in på kundwebben för att registrera din e-post där alternativt byta användarnamnet till din e-postadress. Detta för att SSF ska kunna nå dig med snabb information.Mina ägodelar: Under "Mina ägodelar ser du dina registrerade ägodelar uppdelade på kategori och på om de är efterlysta eller inte.

Där kan du också registrera nya ägodelar, ändra, radera och efterlysa ägodel.

Registrera föremål När du vill registrera en ny ägodel måste du ta minst en bild. Klicka på en av rutorna för att fota. Det är bra om du tar en helhetsbild och sedan bilder på speciella kännetecken på föremålet. Vill du byta ut en bild klickar du på aktuell bild och tar en ny.

Bilden till vänster är den du sedan ser i galleriet över dina ägodelar om du tar fler än en bild. Därefter går du till "Nästa" och fyller i uppgifter om objektet.

Du kan lägga in max 3 bilder på ditt föremål. Vill du lägga in en redan sparad bild eller registrera utan bild måste du göra det via registrering ikundwebben.

Efterlysa och ta bort föremål När du vill efterlysa ett av dina föremål klickar du på föremålet, scrollar ner och trycker på Efterlys. Nu exponeras föremålet i galleriet Efterlysta föremål, där samtliga app-användare kan se och söka efter efterlysta föremål.

När du vill ta bort ett objekt från Efterlysta föremål klickar du på det efterlysta objektet och scrollar ner på sidan och trycker på "Ta bort efterlysning".

Vill du helt ta bort föremålet så klickar du på Ändra och scrollar ner till Ta bort föremål. Vill du ändra så klicka på Ändra och gör de ändringar du önskar. Tryck därefter på spara.

Söka efterlyst föremål För att göra en specifik sökning använder du sökfältet och lägger in en söksträng. En söksträng kan bestå av siffror, bokstäver och specialtecken.

Söksträngen behöver inte vara fullständig utan kan representera tecken som finns i inledningen, slutet eller någon annanstans i ett fält. Du ska inte lägga in något * före eller efter söksträngen, även om du bara använder del av ett serienummer t ex. Söksträngen matchas mot värden i fälten tillverkare, modell, mikropunktskod, stöldmärkningsdekal, ID-nummer/kännetecken (t.ex. serienummer, ramnummer eller IMEI-nummer beroende på objekt).

Exempel: söksträng 12a&3 ger träff på alla kategorier av objekt där strängen 12a&3 finns i någon av ovanstående fält.

Observera att du inte kan göra kombinationssökningar t ex Monark (tillverkare) och 2345 (ramnummer).
Systemkrav iPhone 3GS eller nyare, iOS version 5.0 och framåt. Android 2.3 och framåt.
Applikationen kräver ett minneskort ifall man inte kan ta bilder vid registrering av föremål.