Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.

Skydda din dator och all din sparade information från stöld, hemma och på nätet.

Så här gör du:

  • Lås fast datorn med godkända datorlås när du inte är hemma.
  • Skaffa säkerhetsprogram med inloggning och uppdatera dem regelbundet.
  • Använd antivirusprogram och installera en brandvägg, så hindrar du att någon kommer åt ditt nätverk eller innehållet i din dator.
  • Ta backup på bilder och andra dokument.
  • Använd starka och bra lösenord, som innehåller både gemener och versaler, siffror och specialtecken t e x !, % eller ?. Mer tips om lösenord och hur du surfar säkert finns i vår guide här
  • Märk och registrera all datorutrustning med SSF DNA-märkning.

Nycklar, plånbok, betalkort och mobiltelefon

Varje år anmäls runt 50 000 fick- och väskstölder i Sverige. Störst är risken att utsättas för stöld i våra storstäder under sommarmånaderna när det är extra mycket folk i rörelse på gator och torg. 

Mer info

Surfa säkert

Att surfa och handla på nätet är smidigt och går snabbt. Lika snabbt kan det gå för bedragare att komma åt dina inloggningsuppgifter, om det vill sig illa. Här kommer råd om hur du skyddar dig.

Mer info

ID-kapning

I vårt digitala samhälle är det viktigare än någonsin att vara mån om och jobba förebyggande mot id-kapning. Håll koll på dina id-handlingar och var noga med vem du ger känsliga uppgifter till.

Mer info

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven i höst med MärkDNA och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

499 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Nyckelbricka

Nyckelbrickan har funnits i över 60 år och är en tydlig symbol för ett effektivt vardagsskydd. Med brickan på din nyckelknippa ökar du chanserna att få tillbaka dina tappade nycklar i höst.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Vilka av dina värdesaker vill du ska finnas i SSF Stöldskyddsregister? Registrera dina värdesaker. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info