Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig, vilket du accepterar om du fortsätter.

Hänglås och hänglåsbeslag

Du kan använda hänglås och hänglåsbeslag på flera olika sätt och i olika miljöer, ex. till skåpen i omklädningsrummet, källaren i flerfamiljshus eller till mopeden och båten. Hänglås och hänglåsbeslag med tillhörande normer delas in i olika klasser.

Låsen och beslagen delas in i fem hänglåsklasser (1-5) där hänglåsklass 1 är lägst. Ett lås i högre klass uppfyller alltid kraven i en lägre klass.

Exempel på användningsområden

Hänglåsklass 1

Invändig låsning av fönster, gym - och skolskåp.

Hänglåsklass 2

Låsning av källare- och vindsförråd i flerfamiljshus. Båtar som väger under 200 kg i kombination med rekommenderad kätting i klass 2 samt låsning av cykel.

Hänglåsklass 3

Invändig låsning av dörr, port och lucka. Låsning av moped och motorcykel samt båtar som väger under 200 kg i kombination med rekommenderad kätting i klass 3.. 

Hänglåsklass 4

Utvändig låsning av dörr, port och lucka.

Hänglåsklass 5

Speciellt krävande användningsområden.

Grannsamverkan

Med Grannsamverkan minskar brottsligheten och ökar tryggheten i ditt bostadsområde. 

Mer info

Vind och källarförråd

Det är inte bara det vi har i bostaden som behöver skyddas. I våra vinds- och källarförråd finns ofta allt från sportutrustning och däck till barnvagnar och cyklar. Här kommer några säkerhetstips.

Mer info

Säkerhet för fritidshuset

Att tänka över skyddet för fritidshus är extra viktigt, eftersom du inte alltid är där och kan ha koll. Läs våra tips på hur du behåller ditt fritidshus fritt från tjuvar.

Mer info

Inbrottslarm och kameraövervakning

Numera finns det en mängd olika typer av inbrottslarm, många med kameraövervakning. Läs våra råd och tips innan du väljer vad som passar bäst för ditt hem.

Mer info