Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig, vilket du accepterar om du fortsätter.

Skydda ditt fritidshus

Att skydda ditt fritidshus mot inbrott är extra viktigt med tanke på att du inte alltid kan vara plats och själv hålla koll. Genom att ta hjälp av grannar i området och tänka till lite extra kring de svaga punkterna, kan du minska risken för inbrott.

Tips på hur du gör det svårare för tjuven

  • Starta Grannsamverkan i ditt område.
  • Förvara trädgårdsredskap, till exempel spadar och stegar i låst förråd så att tjuven inte kan använda dem för att t ex krossa dina, eller grannens fönster.
  • Lås fast stegen om du har den liggandes ute så att den inte kan användas för att klättra upp till eventuell övervåning.
  • Förvara inga värdeföremål i huset när du inte är där.
  • Dra inte för gardiner och stäng inte fönsterluckor, det signalerar att ingen är hemma. 
  • Ett bra områdesskydd gör det svårare för tjuven att osedd komma in i ett fritidshusområde. Vägbom in till området och inhägnad vid t ex bryggor försvårar för tjuven. 

Dörrar och lås

Tjuvar är uppfinningsrika och använder inte alltid dörren för att ta sig in i bostaden. Med ett bra säkerhetsskydd för dina fönster, källarfönster, altan- och entrédörrar kan du effektivt hindra ett inbrott.

Mer info

Säkerhet innan och under semestern

Vi tipsar om en säker semester, allt från enkla tips i vardagen för att skydda dina värdesaker och hem, till var du bör tänka på innan och under din semesterresa.

Mer info

Vind och källarförråd

Det är inte bara det vi har i bostaden som behöver skyddas. I våra vinds- och källarförråd finns ofta allt från sportutrustning och däck till barnvagnar och cyklar. Här kommer några säkerhetstips.

Mer info
Mer säkerhetsrådgivning