Normnyheter

Här kan du läsa våra senaste uppdateringar gällande Normer.

Stöldbrottens utveckling under två år med Covid-19

De två senaste åren har det skett stora förändringar inom de anmälda stölderna. Trender som avviker från det normala variationerna inom stöldbrottsstatistiken.

SSF Stöldskyddsföreningen anställer Rikard Jerselius som CXO

SSF Stöldskyddsföreningen har anställt Rikard Jerselius som CXO med ansvar för att utveckla kundresan och de digitala plattformarna samt driva SSF digitala transformation.

Så säkrar du ditt smarta hem

Kylskåp, diskmaskiner och tv-apparater som kan anslutas till nätverket hemma blir allt vanligare, men det ökar risken för digitala brott. Vet du hur du säkrar ditt smarta hem mot hackare?

Akut behov av uppdaterade normer för installatörer av säkerhetssystem

Digitaliseringen ställer helt nya krav på de som levererar fysiska säkerhetssystem till slutkunden. Branschen behöver fördjupad utbildning som svarar upp mot någon form av norm som man kan certifieras mot.

Annonsbedrägerier fortsätter att öka drastiskt

Det senaste året så har antalet polisanmälda annonsbedrägerier ökat lavinartat. I september 2021 polisanmäldes enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) 2628 annonsbedrägerier mot 1629 i september 2020. Det är en ökning med ca 61 %.

prSSF 114 utg. 3 Regler för larmöverföringssystem - Inbrottslarm på remiss

prSSF 114 utg. 3 Regler för larmöverföringssystem - Inbrottslarm på remiss.

SSF 049 Hjullås utgåva 2 klar

SSF 049 Hjullås utgåva 2 är klar. Läs vilka nyheter normen innehåller.

SSF 026 Utombordsmotorlås utgåva 2 klar

SSF 026 Utombordsmotorlås har under våren och sommaren 2020 reviderats och är nu publicerad.

På gång! Ny norm för IoT- Krav på uppkopplade produkter

IoT-produkter blir allt mer populära, men hur är det med krav och säkerhet?

prSSF 049 Hjullås på remiss

Sölder av däck och fälgar från bilar har länge varit ett bekymmer för bilägare och försäkringsbolag. Ett hjul (däck och fälg) kan idag kosta allt från några tusenlappar till 10-tals tusen kronor och är ett eftertraktat byte för tjuven då det är lätt att sälja vidare.