Hur kan vi hjälpa till?

Bli tryggare, skaffa ditt kodord!

AI gör det lättare för bedragare att luras, men badboll, eller ett annat kodord du valt tillsammans med en vän eller familjemedlem, kan få bedragaren att avslöja sig.

Skaffa ditt kodord på Säkerhetskollen

Inför skolstarten – så minskar du stöldrisken

Föräldrar och försäkringsbolag tvingas varje år betala stora summor för att ersätta värdesaker som stulits i skolor. Med några enkla åtgärder kan du drastiskt minska risken för både stöld och annan förlust.

Tips för att minska stölderna i skolan

Publicerad: februari 1, 2023

De tre L:en – tre tips för att undvika bedrägerier

Kom ihåg de tre L:en! Lämna aldrig ut, Lägg på luren och Logga aldrig in. Med dessa tre L kan du förhoppningsvis undvika de allra vanligaste formerna av bedrägerier.

Läs hela nyheten
Publicerad: juni 28, 2023

Dataintrång i sociala medier ökar kraftigt igen

Antalet anmälda dataintrång i sociala medier och e-tjänster har ökat med 35 procent under årets första fem månader jämfört med förra året. I denna artikel får du tips på hur du kan skilja falska konton från äkta och hur du kan undvika att utsättas för dataintrång.

Läs hela nyheten

Stoppa bedragaren!

Bedrägerier kan hända vem som helst och var som helst. Imorgon kanske det drabbar dig, din vän eller familjemedlem. För att stoppa bedragaren krävs gemensamma krafter. Var med och stoppa bedragaren – du också!

Visa mig hur
Cykelguide

Håll tjuven borta från din cykel

Läs cykelguiden
Testa dina internetvanor

Är du nätklok?
In och testa!

Till nätklok