Hur kan vi hjälpa till?

Ett säkrare samhälle - för alla

Brottsligheten förändras, men inte vår vision: på SSF Stöldskyddsföreningen jobbar vi för ett tryggare Sverige. Var med oss på resan du också - bli stödjande medlem idag!

Senaste nyheterna
Publicerad: maj 13, 2022

Bedrägerier mot äldre har ökat med 180 % i april

Den här typen av bedrägerier mot äldre genomförs ofta genom så kallad vishing, när någon ringer upp det tilltänkta offret och försöker lura till sig tillträde till någons bostad, inloggningsuppgifter eller annan känslig information.

Läs hela nyheten
Publicerad: maj 5, 2022

Mer än fördubbling av stölder på caféer och restauranger efter pandemin

Efter att restriktionerna efter pandemin släppts syns en markant ökning av stölder på caféer och restauranger. Förra året januari-april anmälde 785 personer att de blivit bestulna vid besök på restauranger och caféer. I år är den siffran 1 727 anmälningar, en ökning på 120 %, enligt statistik från Brå och Polisen.

Läs hela nyheten
Cykelguide

Lär dig mer om säkerhet för cykeln

Läs cykelguiden
Testa dina internetvanor

Är du nätklok?
In och testa!

Till nätklok
SSF DNA-märkning
549 kr
SSF Cykel-märkning
449 kr
SSF Utombordsmotor-märkning
649 kr
Visa produkt

Var rädd om nära och kära!

Befogenhetsbedrägerier ökar markant och det är ett brott som främst drabbar äldre personer. Läs på och tipsa dina nära och kära om hur de kan skydda sig.

Här hittar du mer om åldringsbrott