• SSF DNA-Märkning miljöbild
 • SSF DNA-Märkning miljöbild
 • SSF DNA-Märkning miljöbild
 • SSF DNA-Märkning miljöbild

SSF DNA-märkning

599 kr

Beställ SSF DNA-märkning som kan avskräcka tjuven och öka chanserna att få tillbaka stulna värdesaker.

Fri frakt!

När du köper DNA-märkning från SSF bidrar du till rådgivning, initiativ, och tjänster som ger alla rätten att leva tryggt.

Datorer, cyklar, barnvagnar, kameror och sportprylar – våra hem är fyllda med värdefulla, och stöldbegärliga saker. Genom att använda SSF DNA-märkning får du en avancerad stöldskyddsmärkning med både DNA-kod och mikropunkter. Märkningen är enkel och smidig att använda, och näst intill omöjlig att ta bort. Den är dessutom spårbar för polis världen över. En märksats räcker till ca 25st föremål i olika storlekar.

Märksatsen innehåller:

 • 1 behållare med 3 ml MärkDNA märkningsvätska innehållande en unik DNA-kod och cirka 1000 mikropunkter med en unik sifferkod
 • 20 varningsdekaler för mindre och 5 st stora dekaler för större föremål
 • 4 varningsdekaler för fönster och dörr

I priset av märksatsen ingår också obegränsad registreringstid utan årsavgifter.

Skyltar och ytterligare dekaler kan köpas här.

Så fungerar DNA-märkningen!

Enkel att använda

MärkDNA är enkel att applicera – du penslar den bara på ett antal ställen på föremålet du vill märka. En sats räcker till ca 20 mindre föremål och 5 större, t.ex. hemelektronik, fritids- och sportutrustning, cyklar, trädgårdsmaskiner och verktyg. I paketet med stöldskyddsmärkning ingår även 20 st. varningsdekaler för mindre föremål, 5 st. varningsdekaler för större föremål samt 4 st. varningsdekaler för fönster/dörr.

Kan avskräcka tjuven

Till din stöldskyddsmärkning får du även varningsdekaler att sätta på dina fönster eller dörrar, som varnar tjuven om att det finns DNA-märkta föremål i hushållet som blir svåra att sälja vidare. Det ingår också petsäkra varningsetiketter som du kan fästa på de föremål du har märkt. De varnar tjuven om att föremålet är DNA-märkt och underlättar också för polisen genom att visa att föremålet är märkt.

Omöjlig att ta bort

SSF DNA-märkning är i princip omöjlig för tjuven att avlägsna helt, då minsta partikel av blandningen innehåller en fullständig DNA-kod. Märkningen ska helst appliceras på räfflade, ojämna, undanskymda och svåråtkomliga ytor. Detta för att försvåra alla försök till avlägsnande av märkningen.

Även om märkningen ser ut att ha försvunnit så räcker det med 100 molekyler av blandningen för att ta fram DNA-koden. Ingen yta är helt plan i stark förstoring och DNA-koden är fortfarande möjlig att ta fram även om UV-flourescensen saknas. Bra att notera för sig själv är var man utfört märkningen så att detta kan läggas till i en polisanmälan.

Om du vill du sälja ett föremål som du har applicerat stöldskyddsmärkningen MärkDNA med, kan du göra ett ägarbyte i den internationella databasen.

Lätt för Polisen att hitta och avläsa

Märkningen reagerar på UV-ljus vilket gör den lätt att hitta för Polisen. SSF DNA-märkning innehåller både DNA och s.k. mikropunkter. Mikropunkterna som även de har en unik kod kan avläsas på plats med ett handmikroskop, vilket minimerar tiden det tar att fastställa och återlämna gods till rätt ägare.

Registrering

Du registrerar själv din DNA-märkning i den internationella databasen och dina märkta ägodelar blir då spårbara för SSF och Polisen under obegränsad tid, utan årsavgifter.

Internationellt spårbar

De unika DNA- och mikropunktkoderna i din märksats ökar dina chanser att få tillbaka stulna ägodelar även om du har fallit offer för en internationell liga eller blivit av med din dator på semesterresan.

Att sälja ett DNA-märkt föremål

Vill du sälja ett föremål som är märkta med MärkDNA, kan du göra ett ägarbyte i den internationella databasen där din köpare skapar ett användarkonto som du sedan överför föremålet till. Skriv också ett kvitto där du anger att föremålet är DNA-märkt och din märksats nummer. Behåll en kopia på kvittot. Stöldskyddsmärkning har aldrig varit enklare!

Frågor och svar

Vilken typ av föremål kan jag DNA-märka?

Svar: Du kan märka alla hårda ytor. Pensla MärkDNA på 3-4 ställen och välj ytor som är ojämna eller räfflade, och pensla i skarvar eller på ställen som är undanskymda eller svåråtkomliga. Tänk på att märkningens ytstruktur kan synas på vissa underlag. Undvik därför att märka på ytor som du är extra rädd om. Du ska inte använda MärkDNA på mjuka ytor som textiler, taveldukar och dylikt.

Exempel på vad du kan märka:

 • Hemelektronik
 • Barnvagnar
 • Sportutrustning
 • Verktyg
 • Trädgårdsmaskiner
 • Båtdelar och skrov
 • Bildelar och chassi
 • MC, moped och cykel
 • Smycken

Exempel på vad du inte ska märka:

 • Textiler
 • Taveldukar
 • Estetiskt viktiga ytor
 • Ytan på smycket som ligger an mot huden
 • Katalysator på bilen (värmen från katalysatorn förstör DNA-koden och mikropunkterna)

Tillkommer det några årsavgifter?

Svar: Nej, allt ingår i engångsavgiften.

Hur länge håller märkningen?

Svar: Efter att förpackningen har öppnats håller märkningen för applicering i 3-6 månader.

Hur du märker olika föremål

Registrering DNA-märkning

Du som köpt SSF DNA-märkning: för att din DNA-märkning ska vara giltig behöver du registrera koderna och dina föremål via denna länk.

Bruksanvisning