Här hittar du våra senaste nyheter och pressmeddelanden.

8 båtstölder om dagen i september

Enligt statistik från Polisen har de anmälda båtstölderna ökat i september i år jämfört med september förra året. I september stals 233 båtar i Sverige.

Fickstölderna ökar igen, se upp när restriktionerna släpper

För första gången sedan Corona slog till ser vi en ökning av antalet anmälda fickstölder. Ficktjuven trivs allra bäst i trängsel vare sig det är i köpcentrum, på gator och torg, bussar och tunnelbana, och i köer.

Varning!

Vi har fått samtal om att bedragare använder ett falskt telefonnummer som ser ut att tillhöra SSF. Bedragarna uppger att de kommer från SSF och försöker sedan sälja försäkringar. Vi ringer aldrig upp för att sälja produkter till privatpersoner och ber heller aldrig någon att logga in och verifiera sig, eller ett köp, med BankID.

Romansbedrägerierna ökar med 37 procent

Romansbedrägerierna har åter fått ett uppsving den senaste månaden och skapar stora ekonomiska och känslomässiga konsekvenser för den som drabbas. Bara under augusti 2021 polisanmäldes 110 romansbedrägerier, vilket är en ökning med ca 37 %.

Samverkan är nyckeln till cybersäkrare liv och företag

I vårt arbete för att förebygga digitala brott har det gångna året varit fantastiskt. Lanseringen av tjänsten säkerhetskollen.se är ett exempel på initiativ som tagit oss framåt.

Stölder av elcyklar har ökat med 33 procent

Elcykelstölderna har fram till och med augusti i år ökat med 33 % jämfört med samma period förra året. Ökningen av elcykelstölder gäller samtliga regioner med vissa regionala skillnader. De anmälda cykelstölderna har däremot hittills minskat med 13 % i landet.

Bildelsstölderna har ökat med 46 % hittills i år

Bildelsstölderna fortsätter att öka enligt statistik från både Brottsförebyggande rådet (Brå) och Polisen. Fram till augusti år har bildelstölderna ökat med 46 % i hela landet och är nu uppe i 17 455 st anmälda stölder.

Förra året anmäldes 4315 inbrott i fritidshus i Sverige, det är närmare 12 inbrott om dagen

Jämfört med 2019 är det endast en marginell ökning men regionala skillnader finns. Störst minskning av inbrott syns i region Nord med 15,5 % och störst ökning i region Bergslagen med 15 %.

Stöldskyddsföreningen bryter ny mark för digitala äkthetsbevis

Nu lanserar Stöldskyddsföreningen SSF ett nytt sätt att verifiera sin utbildning. Syftet är att öka säkerheten och värdet i arbetsdokument. Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer och det gäller också vid nytillsättning och rekryteringar vid arbetstillfällen

Dataintrång mot sociala medier och e-tjänster fortsätter öka

Under en längre tid har dataintrång mot sociala medier och e-tjänster ökat drastiskt. Från januari 2021 till juli 2021 så ökade anmälningarna med 40%.