Här hittar du våra senaste nyheter och pressmeddelanden.

10 båtägare om dagen utsatta för stöld

Under sommarmånaderna juni-augusti förra året anmäldes det 10 stölder från båt varje dag. Dessutom stals det 8 båtar och 7 båtmotorer dagligen enligt statistik från Brottsförebyggande rådet. I år hemestrar svenskarna och köpintresset för båt är rekordstort.

130 stölder om dagen från bilar i semestertider

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes det förra året 130 stölder per dag från bilar i landet under semestermånaderna juni-augusti.

Nytt nummer av Tryggare samhälle

I vårt senaste nummer av Tryggare samhälle kan du läsa om brottslighet och Covid-19.

40 inbrott om dagen under semestern

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet begicks närmare 40 inbrott om dagen i villa och lägenhet i Sverige under sommarmånaderna juli-augusti förra året.

Marita och Robin tilldelas årets civilkuragepris

Civilkuragepriset är en del av det brottsförebyggande arbete som SSF genomför och syftar till att ta fram goda exempel som andra kan ha som föredömen.

Annonsbedrägerierna har ökat med 16% – en stor risk nu i semesterbokningstider

Nu bokar fler än vanligt semesterboende inom Sveriges gränser på grund av rådande omständigheter – och det finns all anledning att vara på sin vakt för att inte bli lurad.

Ta del av vår Verksamhetsberättelse för 2019

Här kan du bland annat läsa om hur vi vill skapa trygghet i den digitala världen, om vår digitala strategi och vad vi arbetat med för spännande under året som gått.

Jan Olsson och Jonas Leksell tilldelas SSF Stöldskyddsföreningens förtjänsttecken 2020

I samband med SSF årsmöte 14 maj meddelades att Kriminalkommissarie Jan Olsson, Polismyndigheten, Nationellt IT-brottscentrum och Programledare Jonas Leksell, OTW SSF tilldelas SSF Stöldskyddsföreningens förtjänsttecken.

Fördubbling av bluffakturor under mars-april

Svensk Handel ser en fördubbling av bluffakturor mars-april i år jämfört med samma period förra året. En stor del av fakturorna är kopplade till det nya coronavoruset och berör handsprit och annan desinfektion.

Stort intresse för husbilar och husvagnar i år

Intresset för husbilar och husvagnar har nästan fördubblats i och med spridningen av det nya coronaviruset. Tänk på det här innan du ger dig i väg i din eller en hyrd husbil/husvagn.