Här hittar du våra senaste nyheter och pressmeddelanden.

Stölder i vind- och källarförråd ökar

2020 minskade inbrotten i villor och radhus medan inbrott i vind- och källare ökade. Enligt januaris statistik från Brå så håller trenden i sig även i början av det nya året.

125 inbrott om dagen under sportlovet

Enligt Brottsförebyggande rådet anmäldes 3503 inbrott i bostad, fritidshus mm under sportlovsmånaden februari 2020. En ökning totalt på drygt 20 %.

Vishing

Vishing kommer från ordet röstfiske och innebär bedrägeri över telefon. Bedragare lurade till sig närmare 160 miljoner kronor genom vishing förra året.

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Polisen har gått ut och varnat för flertalet bedrägerier i samband med covid-19. Det gäller både erbjudanden om att gå före i kön för vaccination och vaccinationsförsäkringar etc.

20 stölder om dagen i skolan

Bara i januari 2020 anmäldes 644 stölder i skola och på fritidshem där föräldrar och försäkringsbolag tvingas betala stora summor för att ersätta de stulna värdesakerna.

Varning för telefonförsäljare som utger sig komma från SSF Stöldskyddsföreningen.

Vår kundservice har blivit kontaktade av flera av våra kunder som uppger att de blivit uppringda av ett företag som uppger att de kommer från oss på SSF Stöldskyddsföreningen.

Så här fiskar kriminella i den digitala miljön

Idag florerar en mängd begrepp när det gäller social manipulation genom nätfiske av olika slag. Det är allt från relativt kända begrepp som phishing till de svårare som smurfing, vad betyder det?

Dramatisk ökning av bildelsstölder

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) polisanmäldes anmäldes drygt 13 000 stölder från och ur fordon under det tredje kvartalet i år, att jämföra med 10 000 kvartal två.

Var sjunde svensk riskerar att bli bestulen när de shoppar online

Black Friday, Cyber Monday och handeln på nätet inför jul väntas slå nya rekord. Men de här dagarna är också favoriter för internetbedragare. Läs hur du kan undvika att bli lurad.

Mikael Damberg om säkerhetskollen.se

Inrikesminister Mikael Damberg talar om digitala brott och säkerhetskollen.se