Här hittar du våra senaste nyheter och pressmeddelanden.

7 råd till dig som jobbar hemifrån

Jobbar du hemifrån på grund av coronaviruset? Då kan din dator vara mer sårbar för intrång! Tänk på det här för att skydda dig mot att drabbas av bedrägerier i dessa oroliga tider.

Cykelstölderna har ökat med 43 procent hittills i år

Antalet cyklar som anmälts stulna i landet har ökat i januari-februari i år jämfört med samma period förra året visar statistik från Brottsförebyggande rådet.

Telefonförsäljare utgav sig för att vara från Stöldskyddsföreningen

Ett företag har ägnat sig åt telefonförsäljning av nyckelbrickor. De har riktat in sig på äldre konsumenter och utgett sig för att ringa på uppdrag från Stöldskyddsföreningen - vilket alltså inte stämmer!

Drygt 102 inbrott om dagen anmäldes i sportlovsmånaden februari 2019

Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) anmäldes drygt 102 inbrott i bostad, fritidshus m.m. om dagen i sportlovsmånaden februari 2019 .

1,6 miljoner mobilägare har någon gång förlorat sin mobiltelefon

Enligt den Demoskopundersökning som SSF Stöldskyddsföreningen låtit göra har 20 % av befolkningen någon gång blivit av med sin mobiltelefon. Samma undersökning visar att närmare hälften av mobilanvändarna inte vet hur man spärrar mobilen om det går förlorad.

6 båtmotorer per dag stjäls i Sverige

Förra året stals 6 båtmotorer per dag i Sverige enligt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå). Men det varierar mellan regionerna. Region Stockholm sticker ut med sina 933 anmälda båtmotorstölder följt av region Väst med 455.

Stöldskyddsföreningen fortsätter främja civilkurage

I syfte att lyfta fram rådiga och omdömesgilla människor som stävjat brott instiftar SSF Stöldskyddsföreningen och Efterlyst i samarbete ett Civilkuragepris med en prissumma om 100 000 kronor.

Fyra vanliga sätt bedragarna kommer åt dig online

Varje gång du använder en dator eller telefon lämnar du spår som bedragare kan använda mot dig.

Stöldskyddsföreningen främjar civilkurage

Så var det första året med den nya säkerhetsskyddslagen till ända

Vi kommer att få räkna med nya och förändrade krav och mer dokumentation från berörda myndigheter.