Hur kan vi hjälpa till?

Här hittar du våra senaste nyheter och pressmeddelanden.

Bluff-sms kommer som ett brev på posten efter Black Week

Rean har pågått i över en månad och e-julhandeln fortsätter några veckor till. Med ökad e-handel ökar även ovälkomna bluffsms om leveranser från fraktbolag. Miljontals bluffsms som blockeras av teleoperatörer under året rör meddelanden om falska paketleveranser och historiskt så brukar mängden av dessa öka i slutet av året.

Minska risken att utsättas för bedrägerier under Black Month

Internetbedragarna passar på när handeln på nätet ökar. I år är det ingen skillnad förutom att Black Week blivit så utvidgad att den med fog kan kallas för Black Month, vilket ger tjuven en hel månad på sig att lura köpare med fantastiska erbjudanden.

Nytt samarbete ger Säkerhetsuniversitetets studerande tillgång till SSF:s normer

SäkerhetsBranschen och Stöldskyddsföreningen (SSF) ingår ett nytt samarbete där SSF gör sina normer tillgängliga för eleverna på Säkerhetsuniversitetets yrkeshögskoleutbildning Kvalificerad Säkerhetsingenjör. Eleverna kommer genom det nya samarbetet ha tillgång till en kostnadsfri digital utgåva av normerna under hela sin studietid.

Se upp för ökade inbrott i höstmörkret

Trenden är tydlig, flest inbrott sker under mörka delen av året och under helger när vi är bortresta. Läs mer om statistiken och ta del av våra tips på hur du minskar risken att utsättas för inbrott i artikeln.

Kraftig ökning av investeringsbedrägerier

Under första halvåret 2022 har investeringsbedrägerierna legat på en jämn nivå. Men efter sommaren har anmälningarna sett en kraftig ökning där antalet polisanmälningar gått från 158 i juli till 279 i augusti.

Se upp för ökande fickstölder under helgen!

Under Covid minskade fickstölderna markant men nu är de på väg upp i snabb takt. I hälften av alla anmälningar 2022 är den utsatte mellan 18–35 år.

Growth Marketer till Stöldskyddsföreningen

Vill du hjälpa till att motverka digitala brott? Vill du tillhöra ett tight och drivet team? Då är denna roll något för dig!

Skydd: Träffa oss i monter A19:10

Detta händer under Skydd den 25 – 27 oktober. Nu är det bara en vecka kvar till Skydd, Nordens största skyddsmässa som SSF är medarrangörer till. Besök gärna vår monter som i år har särskilt fokus på "Det säkra företaget. På plats i montern kommer du att få chans att träffa oss och höra mer om vårt arbete samt diskutera vad som kännetecknar ett säkert företag. Vi kommer även att bjuda på kaffe och nybakat för den fikasugne och tester där du kan sätta dina säkerhetskunskaper på prov!

Bedrägerier mot äldre fortsätter att öka under 2022

De som ringer upp är oftast väldigt duktiga på att få den brottsutsatta att lämna ifrån sig personliga uppgifter eller bankkoder.

Information om klistermärken för äldre

I samband med att Tv4 sände reportaget om telefonbedrägerier har det inkommit många förfrågningar om våra stickers (klisterlappar) som visades i programmet.