Här hittar du våra senaste nyheter och pressmeddelanden.

Marita och Robin tilldelas årets civilkuragepris

Civilkuragepriset är en del av det brottsförebyggande arbete som SSF genomför och syftar till att ta fram goda exempel som andra kan ha som föredömen.

Annonsbedrägerierna har ökat med 16% – en stor risk nu i semesterbokningstider

Nu bokar fler än vanligt semesterboende inom Sveriges gränser på grund av rådande omständigheter – och det finns all anledning att vara på sin vakt för att inte bli lurad.

Ta del av vår Verksamhetsberättelse för 2019

Här kan du bland annat läsa om hur vi vill skapa trygghet i den digitala världen, om vår digitala strategi och vad vi arbetat med för spännande under året som gått.

Jan Olsson och Jonas Leksell tilldelas SSF Stöldskyddsföreningens förtjänsttecken 2020

I samband med SSF årsmöte 14 maj meddelades att Kriminalkommissarie Jan Olsson, Polismyndigheten, Nationellt IT-brottscentrum och Programledare Jonas Leksell, OTW SSF tilldelas SSF Stöldskyddsföreningens förtjänsttecken.

Fördubbling av bluffakturor under mars-april

Svensk Handel ser en fördubbling av bluffakturor mars-april i år jämfört med samma period förra året. En stor del av fakturorna är kopplade till det nya coronavoruset och berör handsprit och annan desinfektion.

Stort intresse för husbilar och husvagnar i år

Intresset för husbilar och husvagnar har nästan fördubblats i och med spridningen av det nya coronaviruset. Tänk på det här innan du ger dig i väg i din eller en hyrd husbil/husvagn.

Fördubbling av motorbåtstölder första kvartalet

De anmälda motorbåtsstölderna i landet har ökat med 100 procent första kvartalet i år jämfört med första kvartalet förra året visar statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå).

Bedrägerier mot äldre har ökat med 88 procent

Bedrägerier där någon utger sig för att vara någon med rätt att utföra något som exempelvis hemtjänst, bankanställd eller polis har ökat med 88 procent i mars i år jämfört med samma månad i fjol.

Grannsamverkan ökar, inbrotten minskar

Mellan 2017 och 2019 har de anmälda inbrotten i lägenhet och villa i Sverige minskat med 35 %. Under samma period har antalet Grannsamverkansgrupper och intresset för metoden ökat markant runt om i Sverige.

7 råd till dig som jobbar hemifrån

Jobbar du hemifrån på grund av coronaviruset? Då kan din dator vara mer sårbar för intrång! Tänk på det här för att skydda dig mot att drabbas av bedrägerier i dessa oroliga tider.