Vattenskoter
Publicerad: maj 4, 2021 (Senast uppdaterad juni 22, 2021)Antalet stulna vattenskotrar har ökat dramatiskt de senaste åren, enligt försäkringsbolagen. Läs hur du kan skydda din vattenskoter.
Här kan du logga in och hantera SSF Spärrtjänst samt SSF Stöldskyddsregistret
Logga inFyll i formulär för att registrera, ändra, ersätt nyckelbricka eller avsluta tjänst
Ändra och registreraLogga in här för att komma åt dina digitala abonnemang och SSF normer
Logga inHär kan du registrera din DNA märkning
Logga inHär loggar du in till utbildningsportalen
Logga inAntalet stulna vattenskotrar har ökat dramatiskt de senaste åren, enligt försäkringsbolagen. Läs hur du kan skydda din vattenskoter.
Antalet stulna vattenskotrar har ökat dramatiskt de senaste åren, enligt försäkringsbolagen. En av orsakerna kan vara att fler och fler köper vattenskotrar. I Stockholm, Skåne, Halland, Bohuslän, Bergslagen, Dalarna och Gästrikland försvinner flest vattenskotrar.
De vanligaste sättet att bli av med en vattenskoter är att den blir stulen på land på en tomt eller carport när den är lastad på en trailer, där varken låsningen av trailer eller vattenskoter är tillräckligt effektiv. En annan vanlig plats att bli bestulen är vid en brygga där låsning och bevakning är otillräcklig. Det tredje sättet är att den blir stulen under transport, där den många gånger saknar låsning när den är monterad på dragkroken. Men det finns saker du kan göra för att minska risken att din vattenskoter blir stulen.
För att få så bra och snabb hjälp som möjligt av polisen och ditt försäkringsbolag är det viktigt att du har korrekta uppgifter om din vattenskoter tillhands vid en stöld eller ett sjöräddningslarm. Det är tillgängligt via Larmtjänst.