Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig, vilket du accepterar om du fortsätter.

Stölder i trädgården

Fler och fler skaffar dyra grillar, gräsklippare och cyklar som förvaras i trädgården. Även vissa trädgårdsmöbler är mycket dyra och alla dessa föremål är attraktiva för tjuven, som snabbt gör sig av med dem på andrahandsmarknaden. Tidigare studier har visat att så många som var sjätte husägare någon gång varit utsatt för stöld i trädgården.

Grannar håller tjuven borta

Många tänker inte på att de förvarar ganska stora värden i trädgården eller vid sommarstugan. En väl fungerande Grannsamverkan är en utmärkt metod för att avskräcka tjuven då Grannsamverkan medför ökad uppmärksamhet i bostadsområdet. 

Lås in dina värdesaker - välj rätt lås

Även verktyg och trädgårdsredskap är attraktiva för tjuven, dels för att stjäla, dels som hjälpmedel för att ta sig in i ditt eller grannens hus. Se därför över var du förvarar dem och se till att du har bra certifierade lås på förrådet. Generellt sett bör man förvara värdefulla ägodelar inlåsta när man inte har uppsikt över dem, men av praktiska skäl är det många som inte har det.

Så håller du trädgårdstjuven borta

  • Lås fast grill, gasoltub och värdefulla trädgårdsmöbler i fasta föremål med godkända certifierade lås.
  • Lås in gräsklipparen i förrådet när den inte används.
  • Låt inte dyra trädgårdsredskap som trimmer och häcksaxar ligga kvar ute om du är borta.
  • Cyklar och mopeder bör låsas fast med godkända lås i fasta föremål.
  • DNA-märk dina ägodelar – avskräcker tjuven, binder tjuven till brottet och ökar chansen att du får tillbaka dina saker.