Skydd: Träffa oss i monter A19:10

Detta händer under Skydd den 25 – 27 oktober

Nu är det bara en vecka kvar till Skydd, Nordens största skyddsmässa som SSF är medarrangörer till. Besök gärna vår monter som i år har särskilt fokus på Det säkra företaget. 

På plats i montern kommer du att få chans att träffa oss och höra mer om vårt arbete samt diskutera vad som kännetecknar ett säkert företag. Vi kommer även att bjuda på kaffe och nybakat för den fikasugne och tester där du kan sätta dina säkerhetskunskaper på prov!

Datum och plats: 
25 – 27 oktober 2022
Älvsjömässan, Stockholm
Vi finns i monter A19:10

Spännande seminarieprogram

Under onsdagen den 26 oktober svarar vi för ett spännande seminarieprogram. Mer om programpunkterna kan du läsa nedan. 

Hur ska branschens leveranser av fysiska säkerhetssystem cybersäkras? 

Hur kan branschens tillverkare, distributörer, integratörer och installatörer samverka så att fysiska säkerhetssystem inte öppnar upp för cyberattacker? Har din verksamhet rätt kompetens för att möta cyberhotet, och vilka vägar till utbildning och kompetensutveckling finns inom området?

Som slutkund måste du även kunna bedöma leverantörers kompetens inom cybersäkerhet. Under detta seminarium lär du dig mer om vilka normer som finns, och vilka certifieringar som bör efterfrågas vid val av leverantör av exempelvis uppkopplade passersystem eller kamerabevakningssystem.

Plats och tid: Scen 1, 25 oktober 14:15 – 15:00
Paneldeltagare: Per Klingvall, rådgivningschef SSF. Anders Kjellberg, försäljningschef, Mobotix. Jeanette Lesslie, vd Säkerhetsbranschen. Jimmy Ek, Axis Communication.
Moderator: Markus Lahtinen, kameraforskare och universitetsadjunkt vid institutionen för informatik på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet

Framtidens Brott-2030

Hur påverkar Rysslands invasion i Ukraina och de senaste årens pandemi den framtida brottsutvecklingen? Att arbeta i nuet kräver insikter om framtiden när den fysiska världen alltmer smälter samman med den digitala och dess eskalerande utveckling. Vad kan vi förvänta oss av brottsutvecklingen mot 2030? Under denna programpunkt presenterar vi rapporten Framtidens Brott-2030 och diskuterar innehållet. Missa inte!

Plats och tid: Stora scen, 26 oktober 13:00 – 13:45
Presentation: Charlotte Mattfolk, Grundare IAMAI och Ulrika Hallesius, Senior projektledare SSF.
Deltagare: Kim Elman, Chef, Centrum för Cybersäkerhet, RISE. Christoffer Strömblad, Threat Intelligence Analyst, Truesec.
Moderator: Per Klingvall, Rådgivningschef SSF.

Hur kan vi säkra våra Smarta fastigheter? 

Under lång tid har företag arbetat med fysiska åtgärder för att skapa säkra fastigheter. I takt med den digitala utvecklingen och fler IoT-produkter ökar sannolikheten för fastighets- och dataintrång genom bland andra passer- och IT-system. Kriminella har numera inte bara fysiska möjligheter till att göra inbrott, utan även digitala intrång. Hur skapar vi en fastighetsmiljö där det digitala skyddet är lika starkt som det fysiska? Spana in detta seminarium om du är nyfiken på svaret!

Plats och tid: Stora scen, 26 oktober 14:00 – 14:45
Talare: Linnéa Sundström, senior projektledare SSF. Fredrik Sidhagen vd RCO Security Group. David Simonsson Senior Vice President and Head of Scandinavia Assa Abloy.
Moderator: Per Klingvall, Rådgivningschef SSF

Hur kan vi stärka samhällets förmåga att motstå digitala brott?

Digitala brott har blivit en del av vår vardag och 2021 polisanmäldes över 160 000 digitala brott men mörkertalet är stort. Konsekvenserna kan bli oerhört stora för både den enskilde och samhället med både ekonomiska förluster och intrång i vår infrastruktur. Hur kan vi stärka samhället och den enskildes förmåga att motstå digitala attacker? Vad måste staten göra och vad kan näringslivet och den enskilda människan göra.

Plats och tid: Stora scen, 26 oktober 15.00-15.45
Presentation: Richard Oehme Senior konsult, Knowit
Deltagare: Kristian Helde, Inspektör, Nationellt it-brottscentrum, Polismyndigheten,  Åke Holmgren, Chef avdelningen för Cybersäkerhet och Säkra kommunikationer MSB, Marcus Murray Grundare Truesec
Moderator: Per Klingvall, Rådgivningschef SSF 

Påverkansoperationer mot Sverige – Ett hot mot det öppna och demokratiska samhället och den fria åsiktsbildningen

Otillbörlig påverkan har blivit en del av vardagen där både kriminella och stater försöker få oss att se omvärlden ur deras perspektiv och minska vår tilltro till staten och dess förmåga. Vad kan vi göra för att stärka vår förmåga att motstå påverkan och vad kan vi lära oss av andra?

Plats och tid: Stora scen, 26 oktober 16.00-16.30
Talare: Mikael Tofvesson, avdelningschef för Operativa avdelningen, Myndigheten för psykologiskt försvar (MPF)
Moderator: Per Klingvall, Rådgivningschef SSF