SSF startar företagsdel på säkerhetskollen.se

I november förra året lanserade SSF Säkerhetskollen som en heltäckande tjänst för information om digitala brott. Lanseringen riktade sig till allmänheten med funktioner som rådgivning, varningar om pågående brottsförsök och möjlighet att ge tips. Nu lanserar SSF även en företagsdel på Säkerhetskollen.

Digitala brott som bedrägerier är ett stort problem i samhället, inte bara för allmänheten utan i allra högsta grad även för företag. Förra året polisanmäldes totalt närmare 220 000 digitala brott av olika slag. Det pågår ständiga bedrägeriförsök för att lura företag att betala falska fakturor men även försök till att komma åt möjlighet till IT-intrång.

SSF lanserar därför en företagsdel med särskild inriktning mot att minska risken för intrång i IT-systemen. Erfarenheterna och innehållet kommer förutom SSF vanliga rådgivningsarbete även från SSF samarbete med MSB kring cybersäkerhetsnormen SSF 110 som avhandlar åtgärder för att förebygga intrång i IT system.

– På Säkerhetskollen Företag hittar du även aktuell information, utbildning om att jobba säkert digitalt, säkerhetsguider kring bland annat ransomware, vd-bedrägerier och mycket annat. Bäst är att själv besöka sidan och bekanta sig med dem, säger Thomas Brühl, vd för SSF.

Med företagsdelen så kompletterar SSF Säkerhetskollen så den även fyller de behov som finns för företagare inom små och medelstora företag.

Artikel ur tidningen Tryggare Samhälle.