10 tips för en riktigt avkopplande semester!


Nu är det semestertider och för att du ska få en riktigt skön sommar har vi på SSF tagit fram våra bästa semestertips så att du kan koppla av när det väl är dags att logga ut. Tips för företaget hittar du här.

 Skydda hemmet när du reser bort


1) 
Berätta för dina grannar att du ska resa bort. De kan då hålla ett vakande öga på ditt hem.

2) Ha lås på din brevlåda så att obehöriga inte kan ta din post. Om du är borta en längre tid bör du be någon att tömma brevlådan.

3) Lägg upp dina trevliga semesterbilder på sociala medier när du kommer hem istället.  Statusuppdatera inte i sociala medier om att du är bortrest, det signalerar för tjuven att hemmet är tomt en tid. Se till att positioneringstjänsten på mobilen är avaktiverad.

4) Förvara trädgårdsredskap och stegar inomhus eller i låst förråd så att tjuven inte kan använda dem för att bryta sig in hos dig eller dina grannar. Märk dina trädgårdsredskap med SSF DNA-märkning så blir de dessutom mindre stöldbegärliga.

 På resan


5)
Kontrollera vad din hemförsäkring täcker. Du kan också ha extra reseskydd om du betalar din resa med kort. Det kan annars vara klokt att lägga till en extra reseförsäkring. Ta med dig försäkringsbeskedet.

6) Kontrollera att ditt mobilabonnemang fungerar på ditt resmål. Lägg in viktiga telefonnummer i telefonen. Genom att lägga in ett telefonnummer till närmast anhörig i sin mobiltelefon, under rubriken ICE (In Case of Emergency), kan räddnings- och sjukvårdspersonal snabbt se vem som bör kontaktas.

7) Lägg in spärrnummer för alla dina kort. Då kan du spärra dina kort om olyckan skulle vara framme. Abonnerar du på SSF Spärrtjänst kan du spärra alla dina kort och din mobiltelefon med ett enda samtal.

8) Dela upp din reskassa i minst två delar och fyll inte plånboken med mer än vad du kan avvara vid ett eventuellt rån. Förvara övriga kontanter, kort och dina ID-handlingar på ett säkert ställe.

9) Var noga med hur du förvarar dina värdesaker. Ett tält, en husvagn eller en husbil har ett mycket begränsat stöldskydd för värdesaker.

10) Håll reda på dina nycklar – särskilt bilnycklar till nyare modeller är stöldbegärliga. Förlorade bilnycklar är ofta väldigt dyra att ersätta. SSF Nyckelbricka ger dig möjligheten att få tillbaka borttappade nycklar.
 

Kostnadsfri rådgivning

Har du fler frågor är du alltid välkommen att kontakta vår säkerhetsrådgivning!

0771-773 773
info@stoldskyddsföreningen.se

Fler tips för hemmet

Här hittar du fler tips och råd om hur du skyddar din bostad från inbrott.

Läs mer här

Inför och på resan

Här hittar du fler tips och råd om hur du skyddar dig och dina värdesaker på resan.

Läs mer här

Förlorat en id-handling?

Om du har tappat eller blivit bestulen på ditt pass, körkort eller annan id-handling behöver du vidta vissa åtgärder.

Läs mer här