Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Produkten har lagts till i din varukorg.

Tänk som en tjuv. Hur skulle du göra för att bryta dig in hos dig själv? Vilka är de svagaste punkterna i ditt hem?
Genom att ta på dig ”tjuvens glasögon” är det lättare att se vad du behöver börja med för att göra ditt hem ännu lite säkrare.
När du använder rätt typ av säkerhetsprodukter gör du livet svårare för eventuella inbrottstjuvar, och tryggare för dig.

Här följer några konkreta råd gällande dörrar, fönster och lås.

Checklista: dörrar

Säkerhetsdörrar är vanliga i flerfamiljshus men det finns också att köpa till villor.

 • Säkerhetsdörrar provas i olika klasser. I dina försäkringsvillkor kan det pratas om godkänd säkerhetsdörr. Med detta menas att dörren ska vara intygade i lägst klass 2 eller MK 3. Du får alltid ha en högre klass, men aldrig en lägre, för att uppfylla försäkringskraven.
 • Monterar man en säkerhetsdörr får inga förändringar göras på eller i dörren, efter att den har blivit monterad för då faller certifikatet för dörren.  
 • På de dörrar som benämns med MK 3 och uppåt måste du själv tala om att du vill att de sätter in en godkänd låsenhet i lägst klass 3 i dörren, då detta inte är ett krav i den europeiska standarden som dörrar testas emot.  
 • En entrédörr ska ha en godkänd låsenhet, kompletterad med borrskyddsplåtar.  
 • En bakkantsäkring bör monteras på alla utåtgående dörrar för att förhindra uppbrytning.

Checklista: dörrlås

Genom att välja rätt typ av lås kan du förhindra att någon gör inbrott via dörren. För att veta vad du ska välja och vara på den säkra sidan, är det smart att alltid anlita en auktoriserad SLR-ansluten låssmed.   

 • Det krävs minst en komplett låsenhet i lägst klass 3 för att uppfylla försäkringsbolagens krav för godkänd låsenhet till bostad.
 • Om du väljer ett elektromekaniskt lås/kodlås ska de också vara godkända i klass 3.
 • Byt alltid lås innan du flyttar in i en ny bostad. Du vet aldrig hur många nyckelkopior som kan var på drift. 
 • Se till att nycklar du bär på dig inte går att härleda till din bostad, använd nyckelbrickor.
 • Göm aldrig nycklarna i närheten av huset. Tjuven vet var han ska leta.
 • Glöm aldrig bort din egen säkerhet, vid t ex brand. Se alltid till att ha säkra, alternativa utrymningsvägar via dörrar och fönster i markplan.

Grannsamverkan

Med Grannsamverkan minskar brottsligheten och ökar tryggheten i ditt bostadsområde. 

Mer info

Vind och källarförråd

Det är inte bara det vi har i bostaden som behöver skyddas. I våra vinds- och källarförråd finns ofta allt från sportutrustning och däck till barnvagnar och cyklar. Här kommer några säkerhetstips.

Mer info

Säkerhet för fritidshuset

Att tänka över skyddet för fritidshus är extra viktigt, eftersom du inte alltid är där och kan ha koll. Installera säkerhetsprodukter och göm aldrig nycklarna i närheten av huset är några tips. 

Mer info

Inbrottslarm och kameraövervakning

Numera finns det en mängd olika typer av inbrottslarm, många med kameraövervakning. Innan du beslutar dig för vad du ska välja, ta del av våra råd och tips. 

Mer info
Mer säkerhetsrådgivning

SSF DNA-märkning

Avskräck tjuven och öka dina chanser att få tillbaka stulna värdesaker. Ta hjälp av den senaste tekniken och skydda dem på ett enkelt och effektivt sätt med SSF DNA-märkning! 

Mer info
20 %

Bilrutemärkning + SSF Nyckelbricka

Skydda både bilen och bilnyckeln med vårt paketerbjudande! Köp SSF Bilrutemärkning och 1 st SSF Nyckelbricka i 1 år med 20% rabatt.

474 kr 379 kr / st
Mer info

SSF Spärrtjänst

 SSF Spärrtjänst är det enklaste och mest effektiva sättet att spärra dina kort, id-handlingar och mobil/surfplatta. Ring ett enda samtal, vi svarar dygnet runt.

Mer info

SSF Stöldskyddsregistret

Lista och dokumentera dina värdesaker i SSF Stöldskyddsregister. Då blir de automatiskt spårbara för polisen om de skulle försvinna, och det ökar dina chanser att få tillbaka dem.

Mer info