Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig, vilket du accepterar om du fortsätter.

Grannsamverkan ökar säkerheten i ditt bostadsområde

Syftet med Grannsamverkan är att minska brottsligheten och öka tryggheten i ditt bostadsområde. Genom att tillsammans med dina grannar lära dig hur du bäst skyddar dig mot brott, kan ni tillsammans både avskräcka och försvåra för eventuella tjuvar. Enligt Brottsförebyggande rådet (Brå) minskar risken för inbrott med i genomsnitt 26 % med hjälp av Grannsamverkan.

Grannsamverkan i Sverige drivs av Samverkan mot brott. Bakom Samverkan mot brott står polisen, försäkringsbolag samt flera intresseföreningar. Huvudman för Grannsamverkan är SSF Stöldskyddsföreningen. Det är vi som har hand om och distribuerar informationsmaterialet till polis och kommun. 

Grannsamverkan

36 procent minskning av inbrott med Grannsamverkan

Den utvärdering som Samverkan mot brott (SAMBO) genomfört av Grannsamverkans effekter är klar. Resultatet är tydligt, Grannsamverkan gör stor skillnad med en genomsnittlig minskning av inbrott med 36 % i Grannsamverkansområden jämfört med 8 % i kontrollområden. Läs sammanfattningen här!

Mer info

Säkerhet för fritidshuset

Att tänka över skyddet för fritidshus är extra viktigt, eftersom du inte alltid är där och kan ha koll. Läs våra tips på hur du behåller ditt fritidshus fritt från tjuvar.

Mer info

Inbrottslarm och kameraövervakning

Numera finns det en mängd olika typer av inbrottslarm, många med kameraövervakning. Läs våra råd och tips innan du väljer vad som passar bäst för ditt hem.

Mer info

Dörrar och lås

Tjuvar är uppfinningsrika och använder inte alltid dörren för att ta sig in i bostaden. Med ett bra säkerhetsskydd för dina fönster, källarfönster, altan- och entrédörrar kan du effektivt hindra ett inbrott.

Mer info

Avsnitt 1: Bostadsinbrott

Här kan du se avsnittet av Stoppa Tjuven 2.0 om Bostadsinbrott!

Mer info
Mer säkerhetsrådgivning