Artiklar

Här samlar vi matnyttiga och informativa artiklar om säkerhet.

Social engineering största risken för bankerna

Digitaliseringen av bedrägerier har medfört att bankerna nu riskklassar varje transaktion och stoppar också fler transaktio­ner än tidigare.

Förra vinterhalvåret stals totalt 370 båtar och 843 båtmotorer

Tjuvarna tar inte ledigt för att båtsäsongen är slut och att båtarna ska börja vinterförvaras. Det blir i vissa fall enklare att komma åt dem då de står i land och enkelt kan forslas bort så det gäller att tänka till när båten ska upp på landet.

Multikriminella nätverk fokuserar på bedrägerier

Typen av gärningsmän som begår bedrägerier har förändrats. – Det är ofta multikriminella nätverk som sysslar med narkotika, våldsbrott och bedrägerier, säger Linda Staaf, chef för polisens underrättelseenhet.

5 enkla knep för ett säkrare lösenord!

Som en del i vår utökade satsning för att förebygga digitala brott så lanserar vi nu den första filmen i en serie där Thomas informerar och inspirerar till hur du kan skydda dig mot digitala brott.

Över en halv miljard lösenord på drift

Lösenordet är det sista skyddet för att hindra kriminella från att komma åt de viktigaste uppgifterna som finns lagrade i den digitala världen. Det kan vara företagshemligheter, bilder, kontonummer eller annat som man absolut inte vill att någon annan ska ta del av.

Stöldskyddsföreningen och TicTac i ny digital utbildningssatsning

SSF Stöldskyddsföreningen fortsätter stärka sin satsning mot digitala brott och utökar sina digitala utbildningssatsningar genom att lansera en ny utbildningsplattform tillsammans med Edtech-bolaget TicTac Interactive.

10 båtägare om dagen utsatta för stöld

Under sommarmånaderna juni-augusti förra året anmäldes det 10 stölder från båt varje dag. Dessutom stals det 8 båtar och 7 båtmotorer dagligen enligt statistik från Brottsförebyggande rådet. I år hemestrar svenskarna och köpintresset för båt är rekordstort.

130 stölder om dagen från bilar i semestertider

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes det förra året 130 stölder per dag från bilar i landet under semestermånaderna juni-augusti.

Färre bostadsinbrott tack vare Grannsamverkan

Antalet bostadsinbrott fortsätter att minska i landet. Grannsamverkan och bekämpning av internationella brottsnätverk är den främsta förklaringen till nedgången enligt polisen.

Checklista: Så rustar du båten inför våren

Efter en mycket mild vinter är snart den härliga båtsäsongen här igen. Innan du sjösätter finns det dock några saker som är bra att tänka på. Här har vi samlat några av våra bästa tips.