Artiklar

Här samlar vi matnyttiga och informativa artiklar om säkerhet.

Stöldskyddsföreningen och TicTac i ny digital utbildningssatsning

SSF Stöldskyddsföreningen fortsätter stärka sin satsning mot digitala brott och utökar sina digitala utbildningssatsningar genom att lansera en ny utbildningsplattform tillsammans med Edtech-bolaget TicTac Interactive.

10 båtägare om dagen utsatta för stöld

Under sommarmånaderna juni-augusti förra året anmäldes det 10 stölder från båt varje dag. Dessutom stals det 8 båtar och 7 båtmotorer dagligen enligt statistik från Brottsförebyggande rådet. I år hemestrar svenskarna och köpintresset för båt är rekordstort.

130 stölder om dagen från bilar i semestertider

Enligt statistik från Brottsförebyggande rådet anmäldes det förra året 130 stölder per dag från bilar i landet under semestermånaderna juni-augusti.

Färre bostadsinbrott tack vare Grannsamverkan

Antalet bostadsinbrott fortsätter att minska i landet. Grannsamverkan och bekämpning av internationella brottsnätverk är den främsta förklaringen till nedgången enligt polisen.

Checklista: Så rustar du båten inför våren

Efter en mycket mild vinter är snart den härliga båtsäsongen här igen. Innan du sjösätter finns det dock några saker som är bra att tänka på. Här har vi samlat några av våra bästa tips.

Så skyddar du dig mot ID-bedrägerier

Skräckhistorierna florerar om människor vars identitet blivit stulna och dyra fakturor på saker de aldrig beställt trängs på hallmattan. SSF hjälper dig minska risken för att bli utsatt.

Så säkrar du ditt barns mobil

Samtidigt som barnen blir mer och mer vana att hantera smartphones och surfplattor blir de också en lättare måltavla för utsatthet på nätet. SSF berättar hur du bäst rustar barnen och deras mobiler för en säker tillvaro på nätet.

Så pratar du säkerhet med äldre i din närhet

Äldre personer är en utsatt grupp när det gäller stöld och bedrägerier. Med våra tips kan du hjälpa både släktingar och seniora vänner att skydda sig mot brott.

Så säkrar du dina köp på internet

Hur vana vi än anser oss ha blivit vid e-handel och inköp på nätet är det lätt att gå i fällan och bli lurad. Vi hjälper dig att undvika de vanligaste fällorna.

Fyra vanliga sätt bedragarna kommer åt dig online

Varje gång du använder en dator eller telefon lämnar du spår som bedragare kan använda mot dig.