fbpx

Hur kan vi hjälpa till?

Behörig Ingenjör CCTV – Utbildning

Boka nu

Genom att certifiera dig har du ett bevis på den kunskap du besitter. Utbildningen Behörig ingenjör – Kamerabevakning CCTV ger all nödvändig kunskap som leder fram till en certifiering. Certifikatet visar att du på ett korrekt sätt kan projektera och installera kamerabevakningssystem CCTV.

Om du går SSF utbildning som förbereder för examination och certifierar dig hos SBSC får du 30% rabatt på utbildningen och på ansökningsavgiften hos SBSC.* (Rabattkoden till ansökningsavgiften hos SBSC kommer på mejl när du bokar utbildningen.)

Du som redan är certifierad och ska recertifiera dig hos SBSC och väljer att gå SSF:s utbildning, får 35% rabatt på utbildningenRabatten får du genom att skriva in rabattkoden du fått från SBSC i kassan. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Om utbildningen

Behörig ingenjör – Kamerabevakning CCTV ger dig kunskaper du behöver för att kunna projektera och installera på rätt sätt. På bara 3,5 dagar lär du dig om de lagar som styr kamerabevakning och normen för kamerabevakning (SSF 1060) som du behöver inför certifieringen.

Bli en säkerhetsleverantör att lita på och få ett försprång mot konkurrenterna – i säkerhetsbranschen är kunskap och trygghet en nyckelfråga.

Vem riktar sig utbildningen Behörig ingenjör Kamerabevakning CCTV till?

Utbildningen vänder sig till installatörer och projektörer hos anläggningsfirmor, säkerhetskonsulter m fl och passar både för dig som ska certifiera dig för första gången och för dig som ska recertifiera dig.

Varför ska du gå utbildningen hos SSF?

 • Du kan välja att gå utbildningen i klassrum eller som webbsänd.
 • Normer & regler – abonnemang ingår, värde 2 154 kr.
 • 15% rabatt om du förlänger abonnemanget, värde 620 kr.
 • Pedagogiskt upplägg som varvar föreläsningar, case och övningar.
 • Vi har den senaste erfarenheten och har utbildat i över 50 år.
 • 30% rabatt på utbildning och ansökningsavgift för certifiering, när du går SSF förberedande utbildning och certifierar dig hos SBSC. *
 • SBSC har examination på flertal orter.

Om certifiering hos SBSC

Ett certifikat enligt SSF 1062 Behörig ingenjör kamerabevakningssystem CCTV intygar att du har den kunskap som krävs och uppfyller de krav som finns på grundutbildning, praktisk erfarenhet och fackkunskap inom CCTV-området. Det bevisar även att du har rätt kunskaper för att projektera och installera på rätt sätt.

För anmälan till certifiering kontaktar du Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC), mer info hittar du här. SBSC kan också svara på eventuella frågor om examination, krav, avgifter etc.

*Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Kursstart och plats

30 maj 2023, Stockholm

17 okt 2023, Stockholm

5 Dec 2023, Online

Utbildningens längd

3,5 dagar

Kursavgift

24 150 kr exkl. moms.

Kontakt

Staffan Augustsson
E-post: staffan.augustsson@stoldskyddsforeningen.se

Utbildningens innehåll

Utbildningen är uppdelad på 3,5 dagar med följande innehåll:

 • Kamerabevakningslagen
 • Dataskyddsförordningen
 • SSF 1060,1061 och 1062
 • Elsäkerhetsföreskrifter
 • Svensk standard och europastandarder
 • Svensk författningssamling
 • Matematik och ellära
 • Projektering
 • Genomgång av olika system och komponenter, samt i vilka miljöer de olika produkterna ska användas

Utbildningens mål

 • Du har de nödvändiga kunskaperna för att klara examinationsprovet för certifiering till ”Behörig ingenjör – Kamerabevakningssystem CCTV”
 • Du kan analysera systemets användningsområde
 • Du kan tillämpa innehållet i de SSF-regler och andra regelverk som reglerar projektering och installation av Kamerabevakningssystem CCTV-anläggninging

Längd

3,5 dagar.

Datum och plats

30 maj-2 juni  2023, Stockholm.
17-20 oktober 2023, Stockholm.
5-8 December 2023, online

Lärare

Mikael Hammarström, Knowit AB, arbetar som senior säkerhetskonsult på Knowit där skydd av samhällskritiska verksamheter ligger i fokus. Mikael har 20 års erfarenhet av arbete inom fysisk säkerhet med säkerhetstekniska system som främsta specialområde. Inom detta område har Mikael en unik kunskapsbredd inom kamerabevakning med lång erfarenhet av teknisk support, utbildning, upphandling, projektering och kvalificerad rådgivning.

Kursavgift

24 150 kr exkl moms.

30% rabatt på utbildning och ansökningsavgift för certifiering, när du går SSF förberedande utbildning och certifierar dig hos SBSC. *

Kurslitteratur

 • Normer & regler – CCTV abonnemang, ingår som kursdokumentation i sex månader (värde 2 154 kr) Dessutom får du 15 % rabatt när du förlänger ditt abonnemang (värde 646 kr per år). Abonnemanget ger dig löpande ny information på området CCTV. Särskilt viktig för dig som har krav på att vara uppdaterad inom detta område såsom behörig ingenjör eller anläggarfirma.
 • Sammanfattande dokumentation
 • Åhörarkopior
 • Övningsuppgifter

Mer information

Staffan Augustsson
staffan.augustsson@stoldskyddsforeningen.se

Anmälan

Du anmäler dig till våra utbildningar genom att köpa dom. Vill du ha mer information är du välkommen att kontakta oss på SSF Utbildning.

Telefon: 0771-773 773
E-post: utbildning@stoldskyddsforeningen.se

Din kursanmälan tar vi gärna emot så snart som möjligt, helst senast 30 dagar före kursstart. Vi bekräftar din kursanmälan så snart vi fått den. Kallelse till kurs skickar vi dig ett par veckor före kursstart. Du ombesörjer själv din vistelse på kursorten.

Betalningsvillkor

Priserna är angivna exkl. moms och måltidspaket tillkommer. Vi tillämpar betalningsvillkor 30 dagar netto.

Avbokning

Din anmälan är bindande! Vid avbokning som inkommer senare än 30 dagar före kursstart debiterar vi hela kursavgiften samt i förekommande fall uppkomna kostnader för kost och logi mm. Denna regel gäller också deltagare som utan avbokning uteblir från kurs. För utbildningar uppdelade på flera avsnitt avser en anmälan hela kursen, dvs samtliga avsnitt. Om sjukintyg uppvisas utgår inga kostnader för kursavgiften. Om du får förhinder kanske någon annan på din arbetsplats kan nyttja din kursplats. För SSF Säkerhetschef gäller särskilda anmälningsvillkor och avbokningsregler.

Reservation

Vi reserverar oss för eventuella förändringar när det gäller priser, föreläsare, kursupplägg mm. Om vi tvingas ställa in kursen pga för lågt deltagarantal, meddelar vi dig så snart vi kan samt återbetalar ev. inbetald kursavgift.

Integritetspolicy

I och med att den nya Dataskyddslagen, GDPR (General Data Protection Regulation), börjar gälla inom EU den 25 maj 2018, har vi förtydligat dina villkor och rättigheter i en integritetspolicy. Här kan du läsa mer om vilken personlig information som sparas och varför, hur vi hanterar dina uppgifter, samt hur du går tillväga om du vill ta del av, ändra eller radera dina uppgifter ur våra register.

Boka nu