Digital verifiering av din kompetens med TRUE

Publicerad: september 9, 2021 (Senast uppdaterad september 10, 2021)

SSFs utbildningar använder from hösten 2021 ett nytt sätt att verifiera våra utbildningar. Syftet är att öka säkerheten och värdet i våra diplom, intyg och andra arbetsdokument. Säkerhetsarbetet blir allt viktigare i företag och organisationer och det gäller också vid nytillsättning och rekryteringar vid arbetstillfällen. 

SSF Stöldskyddsföreningen har i mer än 50 år genomfört säkerhetsutbildningar som ger våra kursdeltagarna praktiska verktyg för att skapa en trygg och säker arbetsplats. Från och med september 2021 kan du som går eller har gått våra utbildningar, verifiera din utbildning med ett digitalt diplom. Diplomet går att dela på olika plattformar som tex LinkedIn.

Diplomet utfärdas i samarbete mellan SSF och TRUE och bygger på blockchain-metod. Det är en robust databas som lagras i många kopior, som gör det svårt och nästan omöjligt att manipulera.

-Nu tar vi diplomen in i framtiden, menar säkerhetsexperten Tomas Devenyi. Den blivande arbetsgivaren kan enklare kontrollera intygets ursprung och äkthet, vilket ju är av extra vikt när det handlar om säkerhet i allmänhet och säkerhetsutbildningar i synnerhet, påtalar han vidare.

Det är svårt för arbetsgivaren att göra efterkontroller när det gäller betyg och intyg. Papperskopior och betyg är relativt lätta att förfalska inför en tillsättning av en arbetsroll och därför är det enklare att kontrollera dessa digitalt via en säker källa.  När allt fler bedrägerier gäller pappersdokument, så handlar det om att kunna visa upp tillitsfulla dokument vid en arbetsintervju. Som ett led i att försvåra dessa bedrägerier så kommer nu digitala diplom som är svårare att manipulera.

Du som har gått eller ska gå en utbildning hos SSF Stöldskyddsföreningen kommer efter avslutad godkänd utbildning få ett digitalt diplom i din inkorg, redo att delas på alla viktiga nätverk. Du säkrar helt enkelt dina diplom och intyg på din kompetens via blockchain-metod och tar dem med dig in i framtiden.