Så funkar DNA-märkning

DNA-märkning är en nästintill osynlig stöldskyddsmärkning som penslas på objekt som du vill märka och ge ett effektivt stöldskydd. Varje burk har en unik DNA-kod som du själv registrerar på webben tillsammans med dina person- eller företagsuppgifter. Du applicerar enkelt märkningen genom att pensla den på föremålet.

Ditt unika stöldskydd

I varje märksats med SSF DNA-märkning finns en unik syntetiskt framtagen DNA-kod, som har skapats på ett rättssäkert sätt i ett laboratorium som certifierats enligt ISO 17025 vilket säkerställer att bevisningen håller i domstolar världen över.

Koden är blandad med ett vattenbaserat lim samt UV-fluorescens som lyser i blått. Man har även tillsatt tusentals mikropunkter, som i sig även har en unik kod tryckta på sig, vilket gör det möjligt för polisen att på plats avläsa en av ägarkoderna för en snabb identifiering.

SSF DNA-märkning är testad enligt en internationell norm och håller under minst fem år i utomhusklimat, inomhus betydligt längre. Efter att förpackningen har öppnats håller märkningen för applicering i 3-6 månader. Oöppnad förpackning håller ca 12-18 mån.

Den avskräckande effekten med DNA-märkning är stor. Skulle du trots det bli av med något är märkningen spårbar i Sverige såväl som utomlands – polisen i flera länder har tillgång till det register där ditt ägarskap finns registrerat.

Hus och hem

Alla Hus och hem (5)