Våra utbildningar – anpassade efter dina behov

I vår kommer vi endast erbjuda utbildningar online, med hänvisning till de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Vi har sedan våren 2020 hållit våra utbildningar i olika format.

Med anledning av den pågående Coronapandemin ställs högre krav på utbildande verksamheter. För att möta framtidens behov erbjuder vi flera nya koncept för utbildning, hybridutbildningar, som exempelvis digifysisk utbildning, e-learning, online-utbildningar, blended learning och för vårt flaggskepp SSF Säkerhetschef har vi skapat en läranderesa där du deltar och nätverkar i klassrummet samt arbetar på distans, på egen tid.

Vårens utbildningar

I vår kommer vi endast erbjuda utbildningar online, med hänvisning till de senaste rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten. Vi har sedan våren 2020 hållit våra utbildningar i olika format: vissa helt online och andra som en kombination av online och fysiskt (digifysiskt).

Våra lärare är utbildade i att hålla engagerande och informativa utbildningar online. Efter avslutade kurser är vi noggranna med att följa upp vad deltagare tyckte och vad vi kan göra bättre.

Till hösten – digifysisk utbildning

Till hösten 2021 plannerar vi att återuppta konceptet med digifysiska utbildningar. Digifysisk utbildning innebär att man som deltagare kan välja om man vill närvara på utbildningen fysiskt i klassrum eller digitalt, online.

Utbildningarna sker i ett fysiskt klassrum och onlinegruppen syns för resten av klassen via en skärm intill läraren. Placering av kamera, bildskärm, fysiska deltagare och läraren är noga uttänkt för att få alla att känna sig sedda och kunna interagera på föreläsningen.

Du som elev kommer vara uppkopplade på Zoom, där man ser varandra och varandras namn. Under föreläsningar kommer lärares slides/whiteboard synas i bild, samtidigt som man kan se andra deltagare samt klassrummet.

Konceptet, digifysik utbildning, har vi arbetat fram tillsammans med Ted Retorik Studio och det innefattar nya pedagogiska grepp och flöden, ny teknik samt utbildning av våra lärare

Utbildningsplattform och e-learnings

Vi på SSF fortsätter stärka vårt utbud genom att bli mer flexibla i vilka slags utbildningsformat vi kan erbjuda. Vi har bland annat lanserat en ny utbildningsplattform och släppt vår första e-learning Jobba Säkert Digitalt.

SSF Säkerhetschef – nytt koncept och vässad utbildning

Utbildningen har vässats och vi har utvecklat ett nytt koncept, en lärande resa som bygger på blended learning. Det innebär att deltagare lär sig individuellt och via workshops, både online och i fysiskt klassrum tillsammans med våra lärare. Lärarna är specialister inom sina områden och noga utvalda för sin pedagogiska förmåga.

En tredjedel av utbildningen genomförs på distans, vilket ger mer flexibelt lärande. Utbildningen motsvarar totalt 27 utbildningsdagar. För att få veta mer är du välkommen att kontakta oss eller läsa mer på hemsida, kontakt maria.dahlstedt@stoldskyddsforeningen.se, 08-7837534.

För dig som deltagare

  • Här hittar du våra utbildningar. För att se de utbildningar vi erbjuder online filtrerar du listan på online.
  • Vill du gå en utbildning anmäler du dig som vanligt via utbildningens anmälningssida på vår webb.
  • Vid inställda utbildningar, om du blir sjuk eller av annan anledning inte kan delta på din inbokade utbildning har du möjlighet att boka om dig till ett annat tillfälle senare under året eller låta en kollega gå i ditt ställe. Du kan även läsa mer om våra allmänna villkor här.

Har du frågor? Kontakta utbildning@stöldskyddsforeningen.se

Covid-19 åtgärder för kurstillfällen som erbjuds på plats:

  • Utökade städrutiner med desinficering.
  • Tydliga kommunikation och riktlinjer gällande hälsa för deltagare och medarbetare.
  • Reducering av antal fysiska deltagare på utbildningarna.
  • Tillgång till handsprit.
  • Våra medarbetare arbetar hemifrån i den mån de kan och prioriterar digitala möten.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer

Säkerhet och hälsa för besökare och medarbetare är av högsta prioritet för oss på Stöldskyddsföreningen. All personal som kan jobbar hemifrån och vi följer noggrant de riktlinjer Folkhälsomyndigheten tagit fram. Tillsammans bromsar vi smittan.